WordPress is een populair ContentManagementSysteem (CMS) dat door miljoenen mensen wordt gebruikt om websites te maken. Het is gebruiksvriendelijk en door de verschillende thema’s en plugins zijn websites goed aan te passen. Als thema gebruik ik (bijna) altijd Divi. Dit is een visual builder met veel functionaliteiten om je site nog beter en slimmer te laten werken, daarnaast kun je het visueel aantrekkelijker maken en zorgt Divi er meteen voor dat het voor mobiel ook geschikt is.
Door plugins te installeren zul je merken dat er nog meer mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld je website te beveiligen, te versnellen en te optimaliseren.
Welke plugins installeer ik op elke website?
iThemes Security:
iThemes Security is een plugin voor het beveiligen van je WordPress-website. Met functies zoals twee-factor-authenticatie, IP-blokkering en het tegenhouden van bots helpt deze plugin om je website te beschermen tegen mogelijke beveiligingsproblemen en aanvallen van hackers.
Website: https://ithemes.com/
DiviFlash:
DiviFlash is een toevoeging voor Divi. Het is een handige plugin waarmee je extra functionaliteiten op je website kan plaatsen. Ze zijn allemaal uitgebreider dan de standaard functionaliteiten welke je bij Divi krijgt. Zo heb ik al voor klanten hiervan gebruik gemaakt om maskers voor afbeeldingen toe te voegen, uitbreiden van een webwinkel en een gewenste galerij aangemaakt. Deze plugin bespaart je tijd en moeite bij het opbouwen van je pagina’s en geeft je meer flexibiliteit om je website aan te passen.
Website: https://diviflash.com/
UpdraftPlus:
Het is belangrijk om regelmatig een back-up van je website te maken. Wanneer je aanpassingen aan je website doet en je site werkt niet meer goed, of ziet er ineens anders uit, kun je een back-up terugzetten. Hiervoor kun je gratis gebruik maken van de plugin UpdraftPlus. Het is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke plugin waarmee je ook de back-ups zo kunt instellen dat ze bijvoorbeeld iedere 2 dagen automatisch een back-up maakt. Deze kun je ook extern opslaan, zoals Google Drive of Dropbox. Vaak heeft je hosting ook de mogelijkheid om back-ups op te slaan.
Website: https://updraftplus.com/
WP Mail SMTP:
Heb je problemen met het verzenden en ontvangen van je mail, maak dan gebruik van WP Mail SMTP. Dit is een plugin waarmee je de standaard e-mailfunctionaliteit van WordPress kunt verbeteren. Door je e-mails via een SMTP-server te versturen, vergroot je de kans dat ze in de inbox van de ontvanger belanden en niet in de spammap terechtkomen. Deze plugin maakt het configureren van SMTP-instellingen eenvoudig, zelfs voor gebruikers zonder technische kennis.
Website: https://wpmailsmtp.com/
Yoast:
Yoast is de plugin welke ik ook standaard installeer op de website van klanten. Deze plugin gebruik je voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Met Yoast kun je je pagina’s optimaliseren voor zoekmachines. Ook je berichten maak je SEO-vriendelijk door relevante zoekwoorden en zinnen in te vullen.
Website: https://yoast.com/
WP Rocket:
Om de laadtijd van je website te verbeteren, kun je de plugin van WP Rocket op je website installeren. WP Rocket is namelijk een populaire plugin voor caching. Met caching worden er kopien van je website bewaard, waardoor de computer de gegevens niet telkens hoeft te genereren.
WP Rocket helpt bij het verminderen van de serverbelasting en versnelt de laadtijd van je website.
Website: https://wp-rocket.me/