NWij Support - blog afbeeldingen header

Veilige password generator

Bescherm je online accounts en persoonlijke gegeven met een password generator. Hier genereer je namelijk unieke wachtwoorden die niet makkelijk te kraken zijn. Natuurlijk is het een stuk veiliger met een tweestapsverificatie.


Waarom zou je een password generator moeten gebruiken?

Doordat gegevenslekken en cyberaanvallen steeds vaker voorkomen, is het cruciaal om sterke wachtwoorden te gebruiken voor al onze online accounts. Veel mensen gebruiken nog steeds zwakke wachtwoorden, zoals ‘123456’ of ‘welkom01’. Deze wachtwoorden zijn gemakkelijk te raden en maken het voor hackers eenvoudig om toegang te krijgen tot onze persoonlijke informatie. Een password generator zoals NordPass kan helpen bij het creëren van complexe wachtwoorden die vrijwel onmogelijk te kraken zijn.


Wat is NordPass?

NordPass is een betrouwbare en veelzijdige password generator die deel uitmaakt van het NordVPN-platform. Het biedt gebruikers een gebruiksvriendelijke interface en krachtige functies om sterke wachtwoorden te genereren en te beheren. Je kunt wachtwoorden genereren die bestaand uit een combinatie van kleine letters, hoofdletters, cijfer en speciale tekens. Ook kun je de lengte van je wachtwoord instellen en eventueel woorden instellen. Bij de woorden zijn er ook meerdere mogelijkheden, zoals de lengte, koppelstreepjes etc.

Naast wachtwoorden kun je ook persoonlijke informatie toevoegen. Je eigen gegevens, creditcard gegevens of bijvoorbeeld codes welke je niet online gebruikt.

Al je wachtwoorden sla je in NordPass op en je hoeft alleen je hoofdwachtwoord van NordPass te onthouden. Gebruik je Google Chrome, dan kun je aangeven dat je NordPass wil gebruiken en hoef je alleen op het icoontje te klikken bij de inlogpagina’s.


Hoe maak ik gebruik van NordPass?

De app heb ik geïnstalleerd op mijn telefoon en laptop. Hier maak ik dagelijks gebruik van. Ook voor mijn klanten maak ik gebruik voor wachtwoorden die moeilijk te kraken zijn. In Google Chrome heb ik een extensie toegevoegd waarbij ik op een inlogpagina alleen op het NordPass icoontje hoef te klikken en mijn gegevens ingevuld worden.

Het is belangrijk om zowel de voordelen als de nadelen in overweging te nemen bij het gebruik van ChatGPT, en altijd kritisch te blijven bij het interpreteren van de gegenereerde resultaten.


Wat zijn de voordelen van NordPass?

  1. Veilige wachtwoordgeneratie: NordPass genereert willekeurige, sterke wachtwoorden die aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen. Dit vermindert het risico op accountinbraken en gegevenslekken.
  2. Wachtwoordbeheer: NordPass slaat je wachtwoorden veilig op en biedt handige functies voor het beheren en organiseren van je inloggegevens.
  3. Automatisch invullen: NordPass kan je wachtwoorden automatisch invullen op websites, waardoor je tijd en moeite bespaart bij het inloggen.
  4. Veilige opslag: NordPass slaat je wachtwoorden versleuteld op, zodat alleen jij toegang hebt tot je persoonlijke gegevens.
  5. Synchronisatie over apparaten: NordPass synchroniseert je wachtwoorden over al je apparaten, zodat je altijd toegang heeft tot je inloggegevens.